menu

Impulse 50+   read more>>

Úrad vlády   read more>>

Európsky sociálny fond   read more>>

EQUAL   read more>>

Slovenské národné stredisko pre ľudské práva   read more>>

Verejný ochranca práv   read more>>

Oriešková bábovka


POTREBNÉ PRÍSADY

80 g masla, 200 g práškového cukru, 3 vajcia, 200 g polohrubej múky, 100 g mletých orieškov, 1 čL sódy bikarbóny, 125 ml mlieka, kúsok masla na vymastenie formy, múka na vysypanie formy *Poleva – 60 g masla, 1 čokoláda; alebo hotová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

  • Vymiešame maslo s cukrom a žĺtkami, potom pridáme múku pomiešanú so sódou bikarbonou, orechy, mlieko a zamiešame.
  • Vyšľaháme sneh z bielkov a jemne ho vmiešame k pripravenej zmesi.
  • Formu vymastíme maslom, vysypeme múkou
  • a vlejeme do nej časť cesta (radšej viac – cca 2/3) nie ako ja… dala som ho málo :-(
  • Do zvyšného cesta v mise primiešame 1 PL kakaa
  • a cesto pridáme do bábovkovej formy. (Ak nechceme mať bábovku veľmi tmavú, nemusíme pridávať kakao).
  • Vložíme do rúry vyhriatej na 160°C a pečieme 50 minút.
  • Upečenú bábovku necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme polevu.
  • Ja som použila kupovanú polevu, ktorá sa nechá len roztopiť v hrnčeku s horúcou vodou.
  • Potrieme čokoládovou polevou.
  • Môžeme pridať i šľačku, ale nie je nutné. Oriešková chuť cesta i čokopolevy bohate stačí. A môžme si dať ku káve alebo k čajíku.

zdroj: www.mimibazar.sk

23. November 2010 9:02, Klub, Košice Ťahanovce