menu

Impulse 50+   read more>>

Úrad vlády   read more>>

Európsky sociálny fond   read more>>

EQUAL   read more>>

Slovenské národné stredisko pre ľudské práva   read more>>

Verejný ochranca práv   read more>>

Krupicová torta so slivkami


POTREBNÉ PRÍSADY

1/2 l mlieka, 80g detská krupica, 3 PL kryš.cukor, kora z 1/2 citróna, 1 PL maslo, 2 vajíčka, 1 vanilka, slivky,

Posýpka:

1 PL maslo, 3 PL polohr.múka, 1/2 bal škoricový cukor, 1 PL práš.cukor

maslo a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy

POSTUP PRÍPRAVY

jeden zo starých receptov našich prababičiek – … a keďže je slivkové obdobie … prečo si na ňom nepochutnať :) … ešte jeden dodatok… kto chce mať tortu vyššiu – prípadne viacej stravníkov stačí zdvojnásobiť množstvo kaše – a zvačši’t nádobu v ktorej to budete piecť ,my ju máme radi nižšiu :)

  • z mlieka, krupice, vanilky, citrónovej kory a cukru uvaríme hustú kašu .. do horúcej zamiešame maslo
  • do polovychladnutej vmiešame žltka
  • do vychladnutej vyšľahaný sneh z 2 bielkov
  • rozotrieme do vymastenej a vysypanej formy
  • slivky nakrájame na štvrťky .. použila som presne 10 sliviek :) )) … teraz uvažujem čo urobím zo zvyšnými 10 kilami
  • slivky navrstvíme na krupicovú kašu
  • posypeme posýpkou a dáme piecť na caa 1 hod pri 175 stupňoch
  • upečené …. ( v rúre nám to trošku naboptná, ale po vytiahnutí z trúby opať trochu klesne )
  • po upečení odstránime bok formy a necháme zvoľna vychladnúť

zdroj: www.mimibazar.sk

23. November 2010 8:32, Klub, Košice Ťahanovce