menu

Impulse 50+   read more>>

Úrad vlády   read more>>

Európsky sociálny fond   read more>>

EQUAL   read more>>

Slovenské národné stredisko pre ľudské práva   read more>>

Verejný ochranca práv   read more>>

Cesnakové drapáky (lokše)


POTREBNÉ PRÍSADY

700g zemiakov(aj 1kg), polohrubú múku(asi 200-300g),soľ, mlet.čierne korenie, masť alebo olej, cesnak.

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto lokšíky sú super!!! Vhodné skoro ku všetkému..samozrejme najviac sa hodia ku kyslím polievkam a omáčkam. Poslúžia aj ako náhrada za pečivo či chlieb, vhodné ku rôznym šalátom(obmena pizza štangličiek), k pečenej kačke či húske a pod.

  • Zemiačky uvaríme v šupke..a necháme vychladnúť. Ošúpeme. Postrúhame, posolíme..pridávame postupne múku a vypracujeme vláčne cesto.
  • Roztopíme si masť..(alebo použite olej)
  • Pridáme 4-5 roztlačených stúčikov cesnaku a posolíme(aby to bolo dostatočne slankavé..)
  • Z valčeka odkrajujeme asi1-1,5cm hrubé kolieska. Na pomúčenej doske rozvaľkáme.
  • Pomastíme..(snažíme sa tam natrieť aj tie kúsočky roztlačeného cesnaku).
  • Pokoreníme..(troška, aby veľmi neštípalo).
  • Stočíme ako palacinku a ukladáme na vymastený plech..Taktiež pomastíme lokšiky aj z vrchu..Pre detúrence môžme urobiť slimáčikov.
  • Šupneme to do vyhriatej rúry (220 stupňov)..a pečieme do červenkasta..ja zvyknem lokšíky aj pootáčať, aby sa pekne pripiekli z oboch strán.
  • Poukladáme na tanierik a môžme papkať. DOBRÚ CHUŤ!

zdroj: www.mimibazar.sk

23. November 2010 9:22, Klub, Košice Ťahanovce