menu

Impulse 50+   read more>>

Úrad vlády   read more>>

Európsky sociálny fond   read more>>

EQUAL   read more>>

Slovenské národné stredisko pre ľudské práva   read more>>

Verejný ochranca práv   read more>>

Brioškove kroasanty plnené vanilkovým krémom


POTREBNÉ PRÍSADY

KROASANTY:

1 pohár mlieka,1/4 pohára cukru,4 vajcia,3 1/2 pohára hl.muky,1 čl droždia,1/2 čl soli,1/2 pohára mäkkého masla.

VANILKOVÝ KRÉM:

1 1/4 pohára mlieka,trosku citrónovej kory,2 sáčky vanilk. cukru,štipka soli,2 PL cukru,2 žĺtky,2 1/2 PL kukuričného škrobu

POSTUP PRÍPRAVY

Kroasanty:
  • ja som cesto robila v pekárničke,kto nemá vymiesi si pekne krásne ručne…
  • cesto je trošku redšie tak sa toho nebojte,potom si pomúčite dosku…
  • cesto treba nechať 4 hodiny v chladničke alebo aj cez noc.
  • Cesto rozdeľte na dva kusy,a vyvaľkajte kruh,rozdeľte na trojuholníky a môžete ľubovolne naplniť.
  • Naplnené ešte necháme prikryté na plechu kysnúť 30 min.
  • Pečieme na 180 asi 20 min. Upečené pocukrujeme alebo polejeme čokoládou.
VANILKOVY KREM:
  • Do hrnca, v ktorom budeme variť si dáme 1 pohár mlieka, všetok cukor a zohrievame.
  • V miske si vymiešame žĺtk, zvyšné mlieko, škrob a citr. kôru. Potom nalejte trošku teplého mlieka do misy so žĺtkami ,dobre premiešajte a pridajte do hrnca s mliekom
  • na miernom ohni varíme a miešame kým zmes nestuhne.
  • Necháme vychladnúť. Kroasanty sú super,mäkkučké, hebučké..

zdroj: www.mimibazar.sk

22. November 2010 16:37, Klub, Košice Ťahanovce